由即日起,本網誌將無限期停止更新,各位朋友的支持和鼓勵,意粉銘記在心,有緣再見。15 Jan 2013 16:30

2009年4月6日星期一

《小團圓》


張愛玲 於 1995 年 9 月逝世,早陣子竟聽聞她有「新書」出版,並且旋即成為 talk of the town;從各種媒介讀到關於這本書的種種,曾是張愛玲迷的我,這天也來湊湊熱鬧。



11 則留言:

  1. 我都好想睇呢本書,但就真係無咁多時間去慢慢消化張愛玲的細緻筆觸,睇怕都要等退休後。

    回覆刪除
  2. 劉鄧:食晝時揭左幾頁,相信過幾日由西安番黎果程飛機可以一口氣睇完。

    大頭:發左毛未呀?哈哈 ~~

    回覆刪除
  3. 邊有咁快,遲吓就難講喇~

    回覆刪除
  4. 聽日又飛啦...玩得開心d呀!

    回覆刪除
  5. 好耐都未睇過小說喇,諗起以前追武俠小說嘅日子,真係書不離手咁滯呀~~

    回覆刪除
  6. 大頭:………

    ayclui:謝謝啊 ~

    師妹:我諗好多女子都經過依個階段,不過我追得最勁既係瓊瑤、金庸同埋衛斯理。

    回覆刪除
  7. 又飛喇~
    呢次唔駛掛住買手信畀我喇
    玩得開心啲啊!

    回覆刪除
  8. 帥哥:些些 ~ 我幾時有掛住過你呀?

    回覆刪除

注意:只有此網誌的成員可以留言。