由即日起,本網誌將無限期停止更新,各位朋友的支持和鼓勵,意粉銘記在心,有緣再見。15 Jan 2013 16:30

2010年1月9日星期六

大鄉里出城 @ 20100109


這天沒去喝早茶,就是為了出城去看近期熱爆的電影 -《阿凡達 Avatar》。原本對 3D 動畫興趣不大,但在日本期間看了不少宣傳及預告片,覺得似乎很吸引,回港後馬上與 R 安排時間一起去看。雖然票價 HK$120 有點貴,但在網上訂票開始後不消十分鐘便幾乎全院滿座。

不愧是占士金馬倫(James Cameron)籌備及製作 14 年的嘔心瀝血傑作,《阿凡達》的 3-D 數碼效果加上電影院的超體感 Infrasonic 系統,整部電影相當精彩,非常值得一看。




看完電影,吃頓輕食

又逛了一陣商場才回家

出城時天色是相當灰暗,想不到回家路上會遇上超美的雲彩
只可惜沒帶照相機



7 則留言:

  1. 我都好期待看呢套電影,
    藍天白雲,零舍醒神~^^

    回覆刪除
  2. 師妹:真係幾好睇。^^

    劉鄧:係啦,所以得部 iphone 都要搏一搏。:P

    回覆刪除
  3. 聽說Avatar的預售票已經賣到農曆年後,好厲害呢

    歐巴桑

    回覆刪除
  4. 歐歐:我訂飛果時真係手慢啲都無,真係好耐無咁賣座既電影。:P

    回覆刪除
  5. 想睇,不過成百六七蚊張飛加上爆到飛起......

    回覆刪除
  6. 萊少:百二蚊啫,去機場睇最平,好似係九十蚊仲有 4D 效果 ~~ ^^

    回覆刪除

注意:只有此網誌的成員可以留言。