由即日起,本網誌將無限期停止更新,各位朋友的支持和鼓勵,意粉銘記在心,有緣再見。15 Jan 2013 16:30

2011年4月19日星期二

JLPT 考古題

二月時遍尋不獲的考古題,卻在上星期四忽然心血來潮在網上書店找到,今天終於到手,心也定下來了。

書價 NTD1,197 郵費 NTD560 總消費 NTD1,757

這裡已包含 9 年日本語能力試的試題

6 月中開始,我將會埋首苦幹這些考古題,希望 7 月 3 日的能力試馬到功成。



9 則留言:

  1. 加油!
    話時話,點解六月中至開始溫呢啲考古題呀?唔係由今日開始嘅咩?

    回覆刪除
  2. 帥哥:我唔係溫,係做呀,6 月中開始每晚做 1 份差唔多啦,我仲要做功課同溫習嫁,依家我連高班一半都未上完,其實到 7 月 3 日都仲爭兩個月先讀完高班,應考真係有少少膽粗粗,不過學萊少話齋,合格應該唔難既。

    回覆刪除
  3. 加油呀!越升呢真係越辛苦~~
    我勉勉強強完成了中大的基礎課程後暫停了下來
    報中級課程驚跟不上
    想報的會話班又因人數不足取消了
    很多學過的東西還給せんせい啦:-p

    歐巴桑

    回覆刪除
  4. 歐歐:一丟低就唔記得嫁喇,去外面啲日語學校當吊下鹽水啦不如。

    劉太:大家咁話。

    師妹:自己興趣既野忙都忙得好開心。

    鳴門:搵你仲好啦。

    回覆刪除

注意:只有此網誌的成員可以留言。