由即日起,本網誌將無限期停止更新,各位朋友的支持和鼓勵,意粉銘記在心,有緣再見。15 Jan 2013 16:30

2008年7月2日星期三

出路遇熟人

這晚跟 husband 到沙田吃晚飯,巧遇 maymay 師妹賢伉儷在「撐檯腳」,世界果然很細小。

「藍山一號」回來了,但賣 $68 有點貴

Husband 選的香草辣麵豉配雞肉豚肉炒飯很好玩
真的要炒過(混和醬料)才吃

意粉選的牛肉眼丼味道尚可,但感覺像在吃义燒飯
日式紅豆玉子花份量很大,但味道平淡
最沒趣的是玉子花(豆腐花)口感竟像大菜糕

飯後到 City Super 蹓躂,沒有收獲,期間收到師妹 SMS 報信,便到新開的攤檔趁熱鬧,吃了件大判燒才回家去。

抹茶大判燒茶味濃郁,紅豆餡料也不太甜

這晚真的吃得很飽。


5 則留言:

  1. 這晚真的很多人啊(唔知點解近排咁多人),見到師姐好開心哩,本來想叫侍應換張四人檯俾我地,但見咁多人等緊,所以打消了念頭~

    個炒飯幾得意,我地隔離張檯都有人叫,侍應係咁幫佢炒呀炒!

    抺茶燒餅外皮煙煙韌韌,紅豆甜度適中,我和亞安都鍾意食。

    回覆刪除
  2. 師妹:梗係多人啦,天口熱我都偷下懶唔煮飯,嘻嘻 ~ 個大判燒我只食左一啖(太飽啊!),其餘由 husband 包底。^^

    鳴門:入廚房炒碟冷飯食下啦,哈哈 ~

    回覆刪除
  3. 有個咁得意嘅炒飯係Pokka Cafe都唔知添,搵日試下先!

    回覆刪除
  4. Old Dog:依間 Pokka 好多菜色都要搞一餐先食得,真係幾好玩。

    回覆刪除

注意:只有此網誌的成員可以留言。