由即日起,本網誌將無限期停止更新,各位朋友的支持和鼓勵,意粉銘記在心,有緣再見。15 Jan 2013 16:30

2009年8月12日星期三

魚樂無窮 之 待產中

媽媽魚的肚子已經很大了,累得牠整天沉在缸底不願動,相信這一兩天便要生產了,不知這次有沒有機會親眼目睹呢?希望一切順順利利,媽媽魚生了這一胎後可以過點自由自在的日子。

12 Aug 2009 22:34


網友 Roy 的細b 於凌晨時份出世了,母子平安,b朗榮升哥哥了,恭喜啊!



8 則留言:

  1. 點解魚媽媽會不斷大肚嘅?

    回覆刪除
  2. 帥哥:我都好想知,如果佢再大肚真係要拎俾專家研究下。@@

    回覆刪除
  3. 意粉家中都有喜事喎~
    恭喜~

    回覆刪除
  4. 劉鄧:自從五月起每個月都添丁,最好發埋財啦,哈哈!

    回覆刪除
  5. 又快做婆婆了嗎?我果d魚多數夜晚/半夜生魚仔的,我都未試過睇到。

    回覆刪除
  6. 大雄:第一胎係夜晚生,但第二同三胎都係日頭生嫁,好想親眼睇下佢究竟點樣生 ~~ :P

    回覆刪除
  7. 多謝師姐~

    有無問過賣魚俾你個金魚佬呀?咁生法唔掂喎......

    回覆刪除
  8. 萊少:水族館老闆係伯伯唔係金魚佬,依定決定順其自然。^^

    回覆刪除

注意:只有此網誌的成員可以留言。